Donald og Uniqe i trening

 Donald er en 4 år gammel ridehest. Han er innridd, men er hos Hestebente for tilridning. Uniqe kommer fra samme stall men er året yngre. Hun skal ries inn. 

Unique er tilbake for oppfrisking

Unique er tilbake for litt oppfrisking etter sommerbeite. Hun går nå alle gangarter og er lett å fin å ri. Tøff i hodet, går gjerne først på tur sammen med andre. Hun er uredd og behagelig.

Siste turene med Unique har hun virkelig blitt trygg

Unique begynner å bli trygg med rytter. Hun svarer på skjenkel og lyd og er nyssgjerrig på verden rundt seg. Hun traver på skjenkel og stopper for lett press i tøylen. Hun har ikke gått på tur alene enda, etter 14 dager trening er det litt tidlig, men etterhvert som hun får litt rutine blir det nok ikke noe problem. Nå har hun dratt tilbake hjem og fortsetter treningen der.

Unique har fått fremdrift

Unique begynner nå å ha litt fremdrift. Hun begynner å bli trygg og skritter avgårde i fint tempo. Hun er enda litt treg å komme opp i trav, men det løser seg nok fort. Med en hest som Unique som er full av liv, er jeg sjelden bekymret for tempo, for det kommer når hun blir trygg.

Unique på tur

Nå har vi vært på den første turen langs veien. Unique har vært seig i rundpadokken, så vi bestemte oss for å ri på en liten tur sammen med kompissen Loco. Unique er litt forelska i Loco, så hun synes det var helt greit å følge etter han nedover veien. Hun kikket en del rundt seg, men var rolig og behersket hele turen. På slutten travet vi for første gang helt udramatisk. Flinke Unique

Unique - start og stopp

Vi jobber med start og stopp signalene og hun begynner endelig å løsne slik at vi kan gå en runde eller to i gangen uten at hun stopper av seg selv. Vi har bare jobbet en uke enda, så dette vil nok forandre seg raskt.

Uniqe skal ries inn

Jobbingen med Uniqe har nå startet. Hun er en høy hest med et fyrrig temperament. Hun hopper og spretter, steiler og bukker når hun er løs i rundpadokken, men når vi kommer igang og jobber blir hun rolig og balansert. Denne uka har vi jobbet med join up, og i skritt under sal i rundpadokken.

Donald nedover veien

De siste turene har gått alene nedover veien. Donald har energi, men stresser ikke. Han Kan være litt treig innimellom, men det er ingenting å bekymre seg for.

Donald med ny rytter

Donald har nå blitt ridd av Wenche. Vi var en kjørehest, en ridehest og Donald. Donald gikk først mye av turen og oppførte seg eksemplarisk. Han skrittet, travet og gallopperte fint.

Donald har egne meninger

Etter å ha skrittet opp en sti med dyp snø på sidene var Donald svett og tenkte nok selv at han var sliten. Ikke mange meterne etter vi kom ut på den brøytede traktorveien la han seg ned uten forvarsel med planer om å rulle den svette kroppen sin i deilig snø. Jeg hoppet av og ga streng beskjed om å komme seg opp. Ingen protester her, han reiste seg raskt, jeg hoppet opp og turen fortsatte uten flere tanker om å rulle seg.

Donald buck

Ikke Donald Duck, men Donald Buck! De første turene med Donald gikk relativt rolig for seg i skritt og trav alene for det meste. På siste tur var det på tide med litt mer fart. Vi var ute sammen med Floka og skulle opp i trav. Da begynte Donald å bukke. Vi byttet plass, med Donald bak for å se om det hjalp, men da ble det kraftigere bukk. Donald ble da korrigert; bøyd helt inn og drevet en runde rundt i ring. Etter den ene korrigeringen forsvannt bukkinga helt og vi travet og gallopperte i intervaller opp en bakke på ca 1 km. Donald liker å galloppere. Donald har energi, men ikke så mye fremover. Han stikker altså ikke ut, men vi kan kalle det en slags dressur energi :)