Ronja - innkjøring og innridning

Ronja er ei fjordinghoppe på 2,5 år. Hun er hos Hestebente for å kjøres og ries inn.

Hun er snill og tillitsfull, men bittelitt sta.

 

Følg med på treningen under.

Ronja - rutinekjøring

Ronja er fin å kjøre med, hun går for d meste bittløst, men også med bitt. Hun har fin fremdrift og har en fin trav med vogna. Nå skal hun snart reise hjem til Vinstra :)

Ronja imponerer stadig!

Ronja er fortsatt kul gul! Ja hun kan være litt egen og sta, men hun tar alt nytt med knusende ro. Hun har i det siste jobbet med slededrag, løse og faste drag. Hun bryr seg ikke et sekund om draget kommer borti bakføttene hennes i svingene. Å være så kul og kald er en egenskap verdt gull for en kjørehest. Det virker som hun liker alt som har med kjøring å gjøre. Hun liker å trekke. :)

Ronja på tur alene

Ronja har vært helt super på tur sammen med andre. Nå var de på tide å teste henne for seg selv. Hun har en fin fremdrift og er positiv hele veien. Noen ganger lurer hun på om vi skal snu, men når svaret er nei, går vi videre. Over bekker og gjennom skogen. Vi avslutter med et par galopper før vi skritter siste bten hjem. Hun var litt vel ivrig på vei hjemover og måtte bøyes og roes ned noen ganger for å holde seg i skritt. Fint å være på tur litt alene før vi skal kjøre alene. :)

RideRonja!

Vogna har vært til reparasjon i et par uker nå, så vi har fokusert på ridningen. Ronja tar galopp på skjenkel og er veldig lett og fin på tur. Hun går bittløst, bomløst og barfot med stor suksess. Hun har en fin fremdrift og det er tydelig at hun koser seg. Signalene sitter bra og samarbeidet er på topp.

Ronja og løfting av høver

Ronja skal snart trimmes så vi tok en titt på hvordan det var å løfte hovene litt lenger enn d vi gjør når vi skraper utav de, samt sette de fast mellom knærne. Ronja syntes ikke noe om det og skulle ha tilbake foten sin. Hun fikk derfor ta den fighten med enfotsreima som holder foten opp i vanlig posisjon. Etter noen få minutter på hver side var det en annen sak. Da løftet hun og sto rolig helttil hun fikk tilbake foten. Bak trakk hun til seg foten, men etter å ha blitt drevet rundt et par ganger var det greit å løfte bak også. Nå er hun klar for trimm.

Ronja - ridehest

Ronja har i det siste fått trent på signaler. Hun har vært litt sta, og derfor litt hard i styring osv, men etter noen økter med fokus på start, stopp og sving begynner hun å bli veldig lett. hun går på minimalt smattesignal og har en fin fremdrift. All treningen foregår bittløst.

Ronja på tur

Ronja har vært på første tur utenfor rundpadokken. I skogen, over bekk og gjennom snø uten problem. Hun er ikke bekymret for rytter, men kikker på landskapet rundt seg. Hun begynner allerede å bli fin på stopp og startsignaler. Nå tar vi liten pause fra ridningen og fokuserer litt på vogna.

Ronja - ridehest

Ronja har i det siste jobbet med løse drag og med vogna. Hun har trekkt vogna uten noe drama. Hun er ikke redd, men følger med bak seg. Vi har også jobbet med innridninga, og dette tar hun med knusende ro. Hun brys seg lite om rytter, så her kan vi begynne å jobbe med signalene med en gang. Hun kommer til å bli en alle tiders kjøre og ridehest.

Ronja og Vogna

Ronja synes ikke vogna er så veldig skummel. Å trekke den bak seg er heller ikke så verst, selv om hun kikker bak seg en del. Dette løsner med rutine og tiden. Vi jobber litt mer med vogna fremover, før vi går over til litt innridning.

Ronja er kul gul!

Ronja er ikke redd for noe. Det er en fryd å jobbe med henne. Hun har fått jobbe med løse drag, drensrør, og reagerer nesten ikke i det hele tatt. Hun ser bak seg, men det er det eneste. I skritt og trav er hun helt rolig. Vi skal nå jobbe litt mer med lave drag, da hun etterhvert skal trekke både sled og vogn, før vi jobber med de høye dragene.

Join up med Ronja

Ronja var litt sta i rundpadokken og sprang noen runder med rumpa inn mot midten, men etterhvert løsnet det og hun begynte å vise underkastende signaler. Neste økt jobbet vi med bøying og litt tømmekjøring. Etter litt krangling ble vi enige også her og det ser fint ut. Nå begynner vi jobbinga med løse drag.