Sommer - Rideleir - Kurs - Natural Horsemanship

Nå er det snart sommer og under følger en oppsummering av sommerens aktiviteter og muligheter for deg som er interresert i Natural Horsemanship - å være på lag med hesten og få det beste utav den.

Vi holder for øyeblikket på å bygge en ridebane på 20x40 meter som vil være klar til bruk under sommerens kurs. Denne er da i tillegg til rundpadokken.

Natural Horsemanship Rideleir uke 26 og 27 (merk at prisen er korrigert til 4200,-) Ledige plasser begge ukene enda.

Vi gjentar suksessen fra ifjor, men denne gangen blir det overnatting på gården slik det skal være på leir. Aldersgruppen er 7 - 15 og ride-erfaring varierer.

Horsemanship rideleir er ei uke der du rir og jobber med hesten på en trygg og morro måte. Du tar med deg tannbørsten og kommer til Hestebente gården i Buvika 30 min utenfor Trondheim, for å lære hesten å kjenne og jobbe med den på dens premisser. Det blir sprang, dressur, tur ridning og bading med hest, og mye mye mer.

Leiren er en rideleir, men vil også ha fokus på kunnskap om hesten, lederskap, kommunikasjon og kroppsspråk.

Leiren går fra mandag til fredag. Antall plasser er 10 per uke. Har du egen hest kan du selvfølgelig ta med den. Ellers stiller vi med rolige og trygge hester.

Prisen er 4200,-  og inkluderer kost og losji hele uken. Fasiliteter for ekstra matlaging og dusj/do er tilgjengelig for deltakerne hele døgnet.

 

Bindende påmelding til: rideleir@hestebente.com eller 41540903

Kursavgift faktureres etter påmelding og må være betalt før første dag den aktuelle uken.

Kan også betales kontant i starten av uka etter avtale.

 

Sommerkurs uke 29 og 30 - Ledige plasser begge uker enda.

 Vi gjentar suksessen fra ifjor!

Sommerkurset er ei uke der du tar med deg hesten og tannbørsten og kommer til Hestebente gården i Buvika 30 min utenfor Trondheim, for å jobbe med akkurat det du har lyst til. Om du vil lære å ri uten noe, kun med halsring eller bare vil få bedre kommunikajson og forhold til din hest, spiller ingen rolle. Disse ukene er også en gylden mulighet til å starte innridning eller innkjøring av unghesten din.

Dette er et kurs for voksne og unge voksne. Barn kommer evt sammen med foreldre.

Kurset fokuserer på kunnskap om hesten, lederskap, kommunikasjon og kroppsspråk.

Kurset går fra mandag til fredag (mulig å komme med hesten søndag og dra lørdag). Antall plasser med hest er 8, og ja, man kan også komme uten hest eller være to om en hest.

4200,- er prisen for uken og inkluderer fôr (grovfôr) og opphold til hesten, samt en oppreid seng og et varmt måltid hver dag til eieren. Fasiliteter for matlaging og dusj/do er tilgjengelig for deltakerne hele døgnet.

Pris uten hest er 2500,- (inkl mat).

Bindende påmelding til: sommerkurs@hestebente.com eller 41540903

 

NATURAL HORSEMANSHIP KURS

12-13 Mai i Buvika (ledige plasser med hest)
2-3 Juni i Buvika (ledige plasser uten hest)
8-10 Juni i Mo i Rana


Andre nyheter: To nydelige dølahester skal selges.

Liljegutt(Sofus) født juni 2001 etter Mykleby Trym og Liljemøy(Døl): Sofus er utrolig trygg og snill. Han kan teste rytter, men aldri med noe verre enn at han kan prøve å nekte å gå eller at han labber en tur ut i krattet. Stødig på foten. Brukt til turridning hos oss. Han kan hvem som helst være med på tur med, uansett ferdighetsnivå. Like trygg alene som sammen med andre hester. Jeg kan styre han med stemmen. Han er av den tunge typen og kan virke "treg", men om man ber om fart, så får man det. Han har hatt en ubehagelig opplevelse i forbindelse med kjøring i ung alder som har gjort at han er redd for lave drag. Forrige eier tilvente han høye drag og kjørte en del med han. Jeg har ikke kjørt med han, da jeg ikke kan å kjøre med hest. Forrige eier har også brukt han til sprang, dressur og noe horsemanship. Grei med hovslager og veterinær. Går greit på henger. Går også fint sammen med andre hester, men han er glad i mat så hos oss er det han som er sjef over maten. Han er frisk, men er lite brukt nå, så han er rund og god!Sofus har ett halvt glassøye.

 
Mykle Lill(Mykla) født mai 2006 etter Myklar og Bleslill(Døl): Mykla er en utrolig søt hest. Hun er den som kommer og hilser på når man kommer i stallen. Hun er veldig nysgjerrig og følger med på alt du gjør. Hun er også veldig snill, har aldri gjort ugang med oss(Aldri stukket av, bukket el. lign.). Hun er litt mindre trygg på tur alene enn Sofus, men det går veldig bra. Blir nok mer trygg med alderen. Også kun brukt til turridning hos oss. Litt mer klønete på foten, da hun noen ganger er mer opptatt av å se rundt seg enn å se der hun går. Hos forrige eier er hun brukt til kjøring(høye drag), sprang og dressur. Usikker om hun er kjørt inn i lave drag.Hun ble ridd inn etter horsemanship prinsipp og er ikke vant til å bli ridd på stramme tøyler(Hun tåler at man har bittkontakt, men blir frustrert om man er hard på hånden). Hun er følsom, og kan ikke ha en hard rytter. Det eneste minuset jeg kan finne med Mykla er at hun noen ganger går og tripper og at hun noen ganger i trav kan sette opp tempoet uten at man har bedt om det.Hun kan også da bli litt hard i munnen(Spesielt om man svarer med å bli hard på tøylen). Jeg har ikke funnet årsak til det eller hva som utløser det, men lurer på om det har skjedd henne noe tidligere. Men som sagt, så har hun aldri stukket av eller lignende. Så dette tror jeg en motivert eier vil klare å trene bort ganske greit. Hun er veldig opptatt av andre hester. Grei med hovslager og veterinær. Kan noen ganger protestere mot å gå på henger, men dette har vi trent på hos Bente Fremo, så jeg mener det skal gå bra nå. Hun er frisk, men har noen kuler i huden som er sjekket av veterinær og som ikke plager henne. 
 
Dette er to herlige hester, som man lett blir glad i. Selges kun pga samlivsbrudd. Gode hjem er viktig! Har ikke hastverk med å selge. De står på utegang hjemme på småbruket, fri tilgang til fòr. Begge hestene stortrives med dette! Vi bor på Fannrem, Sør-Trøndelag. Begge er vant til hund, katt og barn.

Kontakt Merethe på:

merandresen@gmail.com

Det var det hele for nå. Håper vi ses i sommer og ønsker alle to og firbeinte en

HÆRLIG SOMMER! 

Hilsen Bente