Innridning av Farmens LouLou

LouLou er ei nydelig araber/paint hoppe på 4 år. Hun har mange trekk fra araberen og litt størrelse fra pintooen. Hun har svevende trav og høyreist holdning.

Følg med på hvordan innridningen går.

LouLou - galoppskjenkel

Ridebanen vår er nettopp ferdig og de siste øktene har foregått der. Vi har jobbet med tempovekslinger og galopp på skjenkel. Vi er alene på banen og det er litt tyngre å gå enn på veien, men LouLou tar det fint og galoppskjenkelen sitter nesten helt nå!

LouLou viker for press

I det siste har vi fokusert på forberedende til øvelser som skjenkelvikning. Å vike for lett press i siden. Vi har øvd på dette på bakken, både å flytte skulder og rumpe sidelengs. LouLou er lett og herlig å jobbe med, og tar ting veldig fort.

LouLou på tur

Etter en liten uke inne i rundpadokken var det på tide å komme seg på ut på tur. Det er ikke å legge skjul på at det blir kjedelig inni RP'n over tid. Vi har vært på noen få turer langs veien sammen med en annen hest. Skrittet og travet og idag hadde vi den første galoppen. LouLou er ikke tungbedd og tok galopp to ganger på skjenkel med bittelitt smatting. Hun ømmer litt på store stener, så vi rir med boots. Vil på ingen måte at hun skal synes det er ubehagelig å bli ridd, så da bruker vi heller boots. Idag var hunden med på tur og provoserte oss litt. Han spretter inn og ut av skogen og skrememr noen ganger hestene før de blir vant til det. LouLou skvatt et par ganger, men ikke verre enn at det bare var å holde henne igjen. Dette var en fin test for å se at hun ikke tar av når hun blir redd med rytter på toppen.

LouLou med rytter

Idag var det greit å sitte opp på LouLou. Først låg jeg over mens jeg ble leid, hun brydde seg ikke noe om vekta til rytter. Så satte jeg meg opp og bøyde henne til begge sider. Til å begynne med fikk hun ha noen ved siden av på bakken når vi skulle skritte, men det tok ikke lang tid før hun forsto signalene og gikk fint av seg selv. Hun har allerede fin fremdrift og ser ut til å ville bli en finfin ridehest.

Siste to øktene med LouLou

Vi har jobbet med bøying til begge sider. DEt tok litt tid før hun forsto det, men når det løsnet ble hun fjærlett. Allt arbeid foregår bittløst. Idag jobbet vi med sal og hun fikk ha den på i skritt, trav og galopp i rundpadokken. Ingen reaksjoner eller bukk som følge av dette. Deretter jobbet vi med bøying og det satt med en gang. Så var det tid for å legge litt vekt i salen fra begge sider. Hun reagerte på dette, men sto i ro. Etter noen repetisjoner og mye ros gikk d å ligge over fra begge sider.

Join up med LouLou

Første økt med LouLou gikk voer all forventning. Etter 3 pauser fra driving i rundpadokken )ca 10 min), fulgte hun etter emd senket hode og holdning. Rolig og balansert. I morgen starter vi med bøying og innlæring av entømstopp.