Dølahesten Tindra - innkjøring

Tindra er ei 2 år gammel dølahoppe fra Spidsbergseter på Venabygdsfjellet. Hun er rolig og kald og brukte ikke lang tid på å venne seg til ny plass og nye venner hos Hestebente. Følg med under på innkjøringen.

Tindra - slede?

Tindra har den siste tiden jobbet mye med lave drag. Rør, bjørketrær og til slutt slededragene. Hun har nå blitt så rolig at hun ikke bryr seg om d hvis d berører henne på føttene og er like rolig i svinger, som på rettstrekkene. Hun kommer nok til å bli en fin sledehest.

Tindra - kjørehest

Tindra har i det siste jobbet mye med vogna og begynt å kjørt.
Hun har aldri brytt seg så mye om vogna og lydene bak seg med den, og etter noen turer i rundpadokken var hun klar for å kjøre rundt gården og nedover veien. Det virker som om hun liker å trekke vogna. Hun legger seg i selen og trekker oppover bakkene på vei hjem. Hun har en fin fremdrift og en roilg og fin trav med vogna.

Tindra med lave drag

Tindra har jobbet med lave drag en ukes tid nå. Dreneringsør som henger i selen. Til å begynne med syntes hundet var veldig skummelt at de fulgte etter henne. Hun brukte noen økter på å bli trygg på det og på å bli trygg på at de berørte bakføttene hennes. Hun har litt igjen før vi bytter de ut emd faste drag. Her er det hesten som bestemmer tempoet og vi kan ikek gå videre til neste steg før hun er trygg på dette steget. :)

Tindra og treningen

De siste øktene har vi jobbet med litt forskjellig. Vi har trent på å stå i ro uten å være bundet, vi har tømmekjørt og jobbet med selen på. Tindra brydde seg ikke mye om selen og nå etter noen økter med tømmekjøring begynner hun å bli fin å styre og stoppe. Fremover blir det tømemkjøring og jobbing med løse og lave drag.

Tindra

Hvordan går det med dere? :-) Gleder meg til å komme på besøk!

Join up med Tindra

Tindra var litt urolig når hun måtte ut fra flokken og ble alene i rundpadokken. Etter noen runder roet hun seg og det tok ikke lange tiden før hun kom inn. Når vi fikk forholdet på plass brukte vi noen minutter på å lære å stå i ro. Det tok hun veldig fort og økta endte med veldig rolig og balansert 2 åring. Dette ser lovende ut for fortsettelsen. Fremover skal vi jobbe med selen, drensrør, tømmekjøring og etter hvert vogna.