Innkjøring av Lurven - en blivende traver

Test fra Lurven

På siste tur med lurven prøvde han på slutten av turen, før den siste oppoverbakken, å ta ut med vogna. Han ble holdt tilbake til et rolig tempo, men bukket og sparket i ca 50 meter før han ga seg. Fikk hjelp av en annen hest som var med til å blokkere veien og hjelpe til med å stoppe han. Når han hadde roet ned, skrittet han resten av veien hjem. Det er ikke uvanlig at det kommer noen sprell fra hesten på et eller annet tidspunkt i innkjøringen, men ikke så vanlig at det er så kraftig.

Kjørehest - Lurven

Lurven har jobbet med dreneringsrør for å bli trygg på lyder og etterhvert med vogna. Han har nå blitt så trygg at han har kjørt noen turer i rundpadokken og etterhvert rundt gården. Han skritter og traver på slakke tømmer.

Pjokken - litt bekymret

Lurven er ikke mye håndtert så de første øktene gikk med til å gjøre han trygg på håndtering, at man kunne stryke på hele kroppen og å lære å stå i ro uten å være bundet. Han har kommet så langt at han har hatt på seg selen og bynt å bli kjent med den. Til å begynne med krummet han ryggen, men tok ikke mange rundene før han begynte å bli avslappet.