Innkjøring av Lyn

Lyn er en 1,5 år gammel kaldblodshingst. Han kommer fra samme eier som Samson, sørafor. Marianne har jobbet masse med Lyn før han kom til Hestebente. Han har vært med på tamp, jobbet i RP og er trygg på mennesker og nye situasjoner. Marianne sitt arbeid vil gjøre innkjøringen av Lyn til en drøm

Oppsummering av Lyns trening!

Lyn har nå en liste med meritter før han drar tilbake til Marianne i Mysen.
- Han har jobbet med faste slededrag
- møtt og vært på runde med søppelbilen
- jobbet med traktoren
- jobbet med å være bundet i føttene
- Å rygge inn i dragene
- å rygge inn i stallen med vogna på
- å stå løs når han blir selet på og spennt for
- møtt og jobbet med skolebussen
- jobbet med skrammlende lyder i vogna
- jobbet med 4-hjuling

Det sistnevnte er det han har vært tregest på. Lyn har vært lynrask til å lære nye ting. Firhjulingen derimot tok litt tid. Han Likte ikke at den kom bakfra, og ville se på den hele tiden. Etterhvert ble han relativt rolig når den passerte tett og vi passerte hverandre.

Lyn å vogna

Lyn har jobbet med vogna noen økter og kan nå rygge inn i dragene for så å bli spent for, mens han står løs. Han er veldig rolig og trygg med vogna. Vi kjører 8 tall i rundpadokken og på tur rundt gården og litt nedover veien. Han traver på slakke tøyler og vender kun ørene bakover når det bråker i høl på veien. Fremover skal vi jobbe med bråk og lyd fra vogna.

Lyn - en drøm å jobbe med!

Det er tydelig at Lyn har fått en god start med grunnarbeidet. Alle stegene i innkjøringen har gått lekende lett. Han er litt bekymret for nye ting i et par minutter, så er det helt greit! Etter en del jobbing med dreneringsrør tømmekjørte vi på tur med de. Lyn er ikke skvetten, men trygg på menneskene rundt han.